Skip to content

Ideoi oma osaaminen palveluksi ja luo siitä mielekästä työtä

Haaveiletko yrittäjyydestä jossain muodossa, mutta et tiedä mitä tekisit? Ehkä pitäisit lisätulon hankkimisesta jollain ”omalla jutulla” kun vaan keksisi sen miljoonabisnesidean ensin?

5 vinkkiä oman osaamisen muotoiluun palveluksi tyhjältä pöydältä

  1. Oletko hyvä jossakin tekemisessä? Tekeminen voi olla mitä vaan, jossa olet lahjakas jollain tapaa. Esimerkkejä käsityöt, sisustus, siivoaminen, toisten neuvominen jossakin, visuaalinen suunnittelu, rakentaminen, jne.. Voisiko tästä tekemisestä muotoilla jonkin palvelun?
  2. Onko vastaasi tullut usein tilanteita, jossa joku henkilö valittaa kun hänellä ei ole jotakin? Eli jotakin arkea helpottavaa juttua. ”Kumpa joku keksisi tähän tai tuohon ratkaisun tai tekisi sitä tai tätä.” Toisinaan voi olla, että joku tietty juttu on vaikeaa niin monen ihmisen elämässä. Joku ratkaistavissa oleva juttu. Usein loistavia bisnesideoita syntyy pienistä havainnoista.
  3. Omaatko harrastuksen tai koulutuksesi kautta paljon tietoa jostakin asiasta tai ilmiöistä? Esimerkiksi terveydenhoitoalalla työskennellyt henkilö voi tietää hyvin paljon asioita hoitoalasta ja hyvinvoinnista. Tästä tiedosto voi muotoilla vaikka mitä, kuten neuvontaa, verkkokursseja, blogeja, luentoja, opetusmateriaalia…
  4. Voisiko omasta elämäntavastasi ammentaa jotakin muille hyödyllistä? Jos matkustelet paljon, voisit vaikka kirjoittaa arvosteluja ja blogeja matkakohteista. Jos taas olet kodin ikuinen nikkaroija tai mökin ehostaja, voit luoda kursseja tee-se-itse-tyyliin. Jos rakastat kierrätystä tai vaikka terveellistä ruokaa, voit luoda näistä oppaita, videoita, luentoja ja kursseja! Miksi et voisi kirjoittaa myös kirjaa?
  5. Haluaisitko osata jonkin uuden, kiinnostavan taidon tehdäksesi sitä ehkä työnä? Älä jää tyytymään siihen, että et osaa jotakin nyt. Aina voi oppia ja opetella uutta. Ota ensimmäinen askel, ja aloita etsimään netistä kursseja ja koulutuksia joissa voisit oppia kiinnostavan taidon. Eri hintaisia ja laajuisia koulutuksia löytyy nykyään alalta kuin alalta, ja yhä useampia koulutuksia voi suorittaa myös etänä.

Oman täydellisen bisnesidean löytymiseen voi mennä aikaa. Toisalta voi olla, ettei sitä parasta ideaa keksi heti ensimmäisenä, vaan kuten elämä, ideatkin vaihtuvat ja kehittyvät. Eikä kukaan yrittäjä voi jäädä paikalleen menestyäkseen ja tyytyä yhteen välttämättä yhteen tuotteeseen tai sen versioon. Aina tulee kehittää ja oppia uutta ajan mukana. Jostakin on vaan lähdettävä liikkeelle.

Lue lisävinkkejä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ajatus aiheesta “Ideoi oma osaaminen palveluksi ja luo siitä mielekästä työtä”