Skip to content

Haluaisitko tehdä virtuaaliassistentin työtä?

Virtuaaliassistentti on henkilö, joka työskentelee etänä, tehden minkä tahansa alan sellaista työtä, joka onnistuu tehdä virtuaalisesti eli käyttäen hyödyksi puhelinta ja tietokonetta. Virtuaaliassistentti nimikettä voi hyvin käyttää itsestään niin palkkatyötä tekevä kuin yrittäjä tai freelancer.

Useimmin virtuaaliassistentti titteliä käyttävät assistenttipalveluja tarjoavat yrittäjät ja freelancerit. Toisaalta kuitenkin kuka tahansa etänä assistenttityötä tekevä voi sanoa itseään virtuaaliassistentiksi, miksipä ei?

Virtuaaliassistentti työpaikat

Kun haluat löytää työpaikkoja virtuaaliassistenttina, hyödynnä Googlea ja eri työnhakuportaaleita yhdessä. Yritykset, jotka etsivät assistenttia töihin etänä, eivät yleensä käytä työpaikkailmoituksessa titteliä virtuaaliassistentti, vaan jotain muuta läheisemmin itse työtä kuvaavaa termiä. Nimike voi olla esimerkiksi someassistentti, somevastaava, toimistötyöntekijä, markkinointiassistentti, tai mikä tahansa muu, mutta harvoin itse virtuaaliassistentti.

Aina itse työpaikkailmoituksen otsikossa ei myöskään kerrota, onko työ paikan päällä vai etänä tehtävää. Tämä tieto voi löytyä työpaikkakuvauksen leipätekstistä. Siispä monipuolisella hakusanojen kokeilulla niin Googlessa kuin muissa palveluissa on merkitystä.

Poikkeuksen edellisiin tekevät virtuaaliassistenttipalvelua tarjoavat yritykset, jotka etsivät riveihinsä uusia assistentteja osaksi tiimiään. He käyttävät lähes aina tätä titteliä työpaikkailmoituksissaan.

Vinkkejä hakusanoista jolla etsiä hakukoneista työpaikkoja virtuaaliassistenttina:

Virtuaaliassistentti työpaikka
Virtuaaliassistentti avoin työpaikka
Assistenttipalvelu työpaikka
Someassistentti työpaikka
Somepäivittäjä työpaikka
Toimistoassistentti etänän työpaikka
Kirjoittaja työpaikka
Blogin kirjoittaja työpaikka
Assistentti työpaikka etänä / kotoa käsin

Voit keksiä myös omia muita hakusanoja sen mukaan, millaista työtä mieluiten tekisit virtuaaliassistenttina. Lisää aina hakusanasi perään ”työpaikka” tai ”etänä” / ”kotoa käsin”.

Työpaikkaportaaleja, joista voit löytää virtuaaliassistentin töitä

Käytä näissä palveluissa hakusanoina erilaisia töitä kuvaavia tarkempia titteleitä. Voit myös kokeilla näistä palveluista erillisiä hakuja sanoilla etänä, etätyö, kotoa käsin. Näin löydät listaukset suoraan niistä työpaikkailmoituksista, joissa on mainittu jollakin tavalla etätyömahdollisuus.

  1. Duunitorin etätyöpaikat
  2. Mol.fi etätyöpaikat
  3. Oikotie etätyöpaikat
  4. Monster etätyöpaikat

Luo oma virtuaaliassistenttipalvelu

Jos mielekästä valmista työpaikkaa ei löydy, yksi mahdollisuus on myös perustaa oma virtuaaliassistenttipalvelu, jota tarjota yrityksille. Virtuaaliassistenttina palveluntarjoana aloittaminen on helppoa, et tarvitse välttämättä edes omaa yritystä jotta voit laskuttaa tekemästäsi työstä.

Helpoimmillaan virtuaaliassistenttipalvelun perustaminen käy niin, että rekisteröidyt kevytyrittäjäksi, joka käy muutamassa minuutissa. Sen jälkeen suurin työ on oman osaamisen markkinointi somessa ja esimerkiksi omilla nettisivuilla, sekä yritysten kontaktointi. Kevytyrittäjyys ilman omaa y-tunnusta on helppo tapa aloittaa yrittäminen pikkuhiljaa, ilman paperitöitä ja sitä, että yrittäjyys sekoittaisi elämää. Kevytyrittänä voit tehdä myös samaan aikaan palkkatöitä tai saada työttömyyskorvausta.

Lue lisää vinkkejä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 ajatuksia aiheesta “Haluaisitko tehdä virtuaaliassistentin työtä?”