Skip to content

Muotoile palkkatyöstäsi oma palvelu etätyönä

Aloitin pohtimaan, miten monista sellaisista palkkatöistä, joita ei voi käytännössä tehdä etätyönä, voisi ehkäpä muotoilla jotakin ihan uutta, ostettavaa palvelua. Maailmassa riittää ihmisiä, jotka toivoisivat voivansa työskennellä etänä, mutta se ei vaan ole mahdollista juuri siinä tämän hetkisessä työssä. Toisinaan oma ala on sellainen, ettei siitä ole oikeastaan mitään toiveita jäädä etätyöhön, ellei aloita opiskelemaan uutta eli vaihda alaa.

Mitä jos voisit hyödyntää nykyistä osaamistasi, ja luoda uutta?

Esimerkiksi sairaanhoitajat ja lähihoitajat ovat tällä hetkellä kovan paineen alla. Kentällä käydään palkkataistelua ja on lakkoja. Uskon että monen hoitajan mielessä pyörii alan vaihto tai jokin kevyempi työn muoto. En halua enkä toivo, että hoitajat lähtisivät muille laitumille koska heitä jos ketään tarvitaan! Tässä kuitenkin joitakin ideoita, myös sosiaali- ja terveysalan hyödyntämiseen uusien tuotteiden ja palvelujen muotoilussa ja työn ideoinnissa.

Etätyö sairaanhoitajana, lähihoitajana tai muuna sosiaali- ja terveysalan osaajana

Mahdollisia etätyönä tehtäviä töitä voivat olla esimerkiksi digihoitaja, tai terveysalan verkkoneuvoja. Tälläisiä työpaikkoja olen nähnyt muutamia viime aikoina. Myös terveystuotteiden, apuvälineiden tai vaikkapa ensiapuvälineiden myyjänä/myyntiedustajana löytyy etätöitä. Uskon, että sote-alaan liittyen juurikin neuvontatyötä voi tehdä etänäkin. Myös esimerkiksi Kela palkkaa myös etänä neuvojia, joiden työssä sote-alasta on hyötyä.

Sote-alan osaamisesta voi muotoilla myös palveluja, kuten kouluttaja, verkkokurssit, hoitaja yrittäjänä, kotihoidon yritys, tuurauspalvelu sote-kentälle, konsultti, jalkahoitaja, sote-alan yrittäjille assistenttipalvelu.

Toki kaikki edellisistä eivät ole etätyötä, mutta kaikkia voi tehdä myös itsenäisenä ammatinharjoittajana. Uuden oman näköisen työn keksimisessä olennaisin kysymys alalla kuin alalla lienee se, mistä pidät nykyisessä työssäsi, ja miten kaikki osaamisesi ja kaikki tietosi voisivat olla hyödyksi muille?

Etätyö kaupan alalla

Oletko työskennellyt vuosia kaupan kassalla tai vastaavissa perus liiketalouden tehtävissä, joissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin palvelella asiakkaita työpaikalla? Hallitset varmasti asiakaspalvelun, osaat järjestellä tuotteita ja selvitellä erilaisia haasteita itsenäisesti. Miten viedä tämä kaikki etänä kotoa käsin tehtävään muotoon?

Vastaus voi piileä verkkokauppatoiminnassa! Hyvin monilla verkkokaupoilla on etätyöntekijöitä, joiden ei tarvitse olla tekemisissä varastotuotteiden kanssa fyysisesti. Verkkokauppatyöntekijät voivat hoitaa etänä esimerkiksi sähköistä asiakaspalvelua ja tuotetietojen ylläpitoa verkkokaupassa. Työhön voi sisältyä myös markkinointia. Olisiko tässä ajatusta?

Muita mahdollisia etätyöpaikkoja liiketoiminnan ja kaupan alan hallitseville voi löytyä moninaisista sähköisistä asiakaspalvelun tehtävistä, esimerkiksi chat-asiakaspalvelijana – jota voi tarjota myös palveluna yrityksille.

Miltä alalta haluaisit löytää etätyötä?

Lähetä toive kirjoittamalla vaikka kommenttina alle! Voin kirjoittaa vinkkejä esitetyistä teemoista.

Heidi

Lisää etätyöideoita

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 ajatuksia aiheesta “Muotoile palkkatyöstäsi oma palvelu etätyönä”