Skip to content

Näin voit aloittaa etätyön virtuaaliassistenttina ilman omaa yritystä

Virtuaaliassistenttipalveluiden hyödyntäminen yritysten apuna on kasvanut hullun lailla viime vuosien aikana. Kun itse aloitin hakemaan etänä tehtävää assistentin työtä ensimmäisen kerran jo 16 vuotta sitten, koin että kuvitelmilleni jopa naureskeltiin. ”Meillä ei todellakaan tehdä töitä etänä” oli usein kuulemani vastaus ehdotuksiini. Ajat ovat muuttuneet, ja hyvä niin!

Haluatko olla virtuaaliassistentti, mutta ”oikeita töitä” ei meinaa löytyä?

Jos koet työnhaun vaikeaksi, eikä sellaista työtä tahdo löytyä, joka vastaisi omaa kuvitelmaasi virtuaaliassistentista, kannattaa ehdottomasti harkita palvelun tarjoamista freelancer-tyyppisesti. Sinun ei tarvitse aloittaa perinteistä yritystä tarjotaksesi virtuaaliassistenttipalvelua. Voit aloittaa hyvinkin kevyesti, kun työskentelet kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjänä saat palkan laskuttamastasi työstä omalla verokortillasi. Et tarvitse kirjanpitäjiä tai paperisotaa, mitä perinteiseen yrittämiseen liittyy.

Suurimmat haasteet virtuaaliassistenttina työskentelemiseen kevytyrittäjänä liittyvät tällöin oman osaamisen markkinointiin ja henkilöbrändäykseen. Tarvitset tietenkin omat kotisivut, joissa mainostaa palveluita, sekä someprofiilit joiden kautta houkutella yrityksiä ottamaan yhteyttä.

Uusia assistentteja usein etsivät yritykset

Jos et halua aloittaa assistenttipalveluiden tarjoamista itsenäisesti ja tyhjältä pöydältä, voit lähettää hakemuksen esimerkiksi näihin paikkoihin, joissa työskentelee myös osa-aikaisia tekijöitä ja täysin etänäkin. Voi olla, että tarvitset kuitenkin vähintään kevytyrittäjätilin, jolla laskuttaa töistä. Kevytyrittäjyys EI vaadi omaa y-tunnusta. Tietysti voit tarjota assistenttipalvelua itsenäisesti sekä tehdä lisäksi töitä muille assistenttipalveluyrityksillekin.

Tutustu esimerkiksi Smoothlyyn (smoothly.fi) tai Wannadoon (Wannado.fi).

Laajenna näkökulmaa työnhaussa

Rehellisesti sanoen, harvoissa työpaikkailmoituksessa lukee koskaan tittelinä ”virtuaaliassistentti”, ellei kyse ole juurikin assistenttipalveluita tarjoavan yrityksen ilmoituksesta. Sen sijaan useilla eri nimikkeillä löytyykin paljon etätöitä, nimikkeillä, jotka voi rinnastaa virtuaaliassistentiksi. Näitä voivat olla esimerkiksi social media manager, markkinointikoordinaattori, markkinointiassistentti, someosaaja.. kaikenlaiset tittelit, joiden takana tarjotaan etätyötä. Ainahan voit myös ehdottaa yrityksille tekeväsi etätyötä, jos vaikka asut satojen kilometrien päässä.

Joka tapauksessa virtuaaliassistenttina toimiminen ei vaadi yrittäjyyttä, mutta se voi vaatia mahdollisuuden laskuttaa omasta työstä muita yrityksiä. Laskuttaminen on mahdollista kevytyrittäjänä, ilman y-tunnusta.

Lue lisää virtuaaliassistentin työstä ja etätyöideoista

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

2 ajatuksia aiheesta “Näin voit aloittaa etätyön virtuaaliassistenttina ilman omaa yritystä”