Skip to content

Kipinä, luovuus ja hulluus – näitä tarvitset omannäköisen työn luomiseen

Jos sinulla on kipinä jonkin oman idean toteuttamiseen, kuten oman tuotteetn tai palvelun lanseeramiseen, niin se on pökköä pesään sitten vaan! Usein hullujenkaan ideoiden toteuttamiseen ei lopulta vaadita kuuta taivaalta. Kipinä tarvitsee ylläpitoa ja kasvua roihahtaakseen eloon.

Luovuudesta on olemassa monenlaista lajia. Toisilla luovuus nousee esiin käsillä tekemisessä, toisilla piirtäessä ja joillain taas vaikkapa kirjoittaessa. Osa meistä on hyviä suunnittelemaan asioita ja muotoilemaan vaikkapa palveluita toisten ideoista.

Pohjimmiltaan me kaikki olemme luovia (Tukiainen, Keltanen, 2018). Olen itse ollut lähes aina sitä mieltä, etten ole luova, koska en ole osannut piirtää jotakin vain mielikuvituksen pohjalta. Piirtäminen taitona on kuitenkin itselläni suhteellisen hyvä, olenhan saanut kuvaamataidosta joskus numeroksi kympinkin, mutta jos saan eteeni tyhjän paperin ja kynän, en tiedä mitä piirtäisin, ehkäpä vain tikku-ukkoja. Onneksi luovuus ei liity ainoastaan taiteeseen, niin kuin olisi helppo kuvitella!

Missä asioissa sinä olet luova?

Pohdi, missä vaikkapa näistä asioista Sinä olet luovimmillasi? Mistä seuraavista nautit eniten, ja missä olet parhaimmillasi?

  • Kuvallinen ilmaisu, kuten piirtäminen, maalaaminen, asioiden ja prosessien esittäminen kuvina.
  • Musiikillinen ilmaisu, eli laulaminen ja soittaminen?
  • Käsillä tekeminen. Osaatko ommella, nikkaroida tai askarrella upeita luomuksia omasta päästäsi keksien?
  • Visuaalinen hahmottaminen.
  • Asioiden hahmottaminen ja järjestäminen. Oletko hyvä ja nopea hahmottamaan kokonaisuuksia ja järjestämään tehtäviä?
  • Ratkaisuiden löytäminen. Löytyykö sinusta diplomaatin vikaa ja osaat vetää siltoja kuilujen yli hankalissa tilanteissa?
  • Tekninen luovuus. Löydätkö helposti uusia tapoja tehdä asioita? Tai oletko hyvä ratkomaan teknisiä ongelmia? Siinäkin tarvitaan luovuutta!

Kokemuksesta voin sanoa, että rohkeus on lopulta se, millä pääsee eteenpäin ja mitä lopulta tarvitaan, että jotakin muutosta tapahtuu. Uskalla ottaa ensimmäinen askel kohti unelmaasi. Pienistä askelista muodostuu pikku hiljaa vahvistuva visio ja päämäärä!

Lue lisää vinkkejä oman näköisen työn aloittamiseen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.